En webudvikler arbejder med at skabe og vedligeholde websites og webapplikationer. De bruger teknologier som HTML, CSS, JavaScript og server-side programmering til at bygge funktionelle og brugervenlige løsninger.
Webudviklere kan specialisere sig i frontend (brugerflade) eller backend (serverlogik) og arbejder ofte tæt sammen med designere og andre udviklere for at skabe den bedste brugeroplevelse.
Uddannelsens opbygning
Webudvikleruddannelsen er opbygget omkring en kombination af teoretisk undervisning og praktisk erfaring. I starten lærer du de grundlæggende teknologier som HTML, CSS og JavaScript, og du får indblik i, hvordan man arbejder med databaser og servere.
Derudover lærer du om designprincipper og brugeroplevelse (UX), som er essentielle for at skabe funktionelle og brugervenlige webapplikationer.
Efterhånden som du skrider frem i uddannelsen, får du mulighed for at specialisere dig og lære avancerede emner som mobile apps, cloud-løsninger og webperformance, samt arbejde med frameworks som React, Angular og Node.js.
Grundforløb 1
Ansøgningsfrist:
11. november 2024
Skolestart::
22. januar 2025
Du skal søge ind på grundforløb 1 hvis du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse i folkeskolen, ellers skal du starte på grundforløb 2.
Grundforløb 2
Ansøgningsfrist:
11. november 2024
Skolestart:
22. januar 2025
Hvis det er mere end et halvt år siden, du er gået ud af folkeskolen, så skal du søge ind på grundforløb 2.
Optagelsesprocessen
Ansøgningsprocessen foregår ofte via den landsdækkende portal optagelse.dk. Ansøgere sender deres ansøgning sammen med eventuelle bilag, som kan inkludere eksamensbeviser, CV og motiveret ansøgning.
Det kan være en fordel at tydeliggøre sin interesse for teknologi, design og programmering i den motiverede ansøgning, samt at forklare, hvorfor man ønsker at videreuddanne sig inden for webudvikling.
Nogle skoler gennemfører optagelsessamtaler for at lære ansøgerne bedre at kende og vurdere deres motivation og egnethed til studiet.
Her kan ansøgeren forberede sig på at besvare spørgsmål om tidligere erfaringer med programmering, teamwork og motivation for at vælge webudvikling som karrierevej.
Efter en samlet vurdering af ansøgningen og eventuelle samtaler modtager ansøgerne besked om optagelse.
Optagelseskrav og -procedurer kan variere fra uddannelsessted til uddannelsessted, så det anbefales at undersøge specifikke krav og deadlines hos den pågældende uddannelsesinstitution
Herunder kan du besøge skolernes egne hjemmesider og læse mere om deres individuelle optagelsesproces:
Lilla = Kun grundforløb
-
Roskilde Tekniske Skole
4000 Roskilde
-
Viden Djurs
8500 Grenaa
-
Media College Denmark
8800 Viborg
-
Techcollege
9000 Aalborg
-
NEXT Uddannelse København*
2400 København
-
Hansenberg*
6000 Kolding
-
Aarhus Tech*
8200 Aarhus
-
* Tilbyder kun grundforløb
Sådan søger du
For at ansøge til webudvikleruddannelsen i Danmark skal du først finde et relevant uddannelsessted, som f.eks. NEXT eller KEA.
Ansøgningen sker via Optagelse.dk, hvor du udfylder dine oplysninger og uploader nødvendige dokumenter som eksamensbevis og eventuelle bilag.
Efter ansøgningsfristen vil du modtage besked om optagelse og praktiske informationer om studiestart.